Varför du borde sova i satinlakan

juni 15, 2023 0 Comments

Om du letar efter ett sätt att förbättra din sömnkvalitet och din skönhet, kan du överväga att byta ut dina vanliga lakan mot satinlakan. Satin är ett tyg som har en mjuk och glansig yta, tack vare en speciell vävteknik som använder fyra eller fler trådar över en tråd under. Satin kan göras av olika material, såsom silke, polyester, rayon eller nylon, men det gemensamma är att det ger en lyxig känsla och ett elegant utseende till din säng.

Men satinlakan har inte bara estetiska fördelar. De har också flera fördelar för din hud och ditt hår, som inkluderar:

  • Förebygger rynkor: Satinlakan minskar friktionen mellan din hud och tyget, vilket kan bidra till att förhindra att rynkor bildas under natten. Satin är också mindre absorberande än andra tyger, vilket kan hjälpa till att hålla din hud återfuktad och fräsch.
  • Reducerar risken för hudinflammation: Satinlakan är skonsamma mot din hud, särskilt om du har känslig eller torr hud. Satin kan också motverka allergener och bakterier, vilket kan minska risken för akne eller irritation.
  • Eliminerar hårskador: Satinlakan låter ditt hår glida lätt över tyget, vilket kan förhindra att det bryts av eller blir frissigt. Satin kan också skydda ditt hår från skador och bevara dess naturliga oljor och glans.
  • Främjar intimitet: Satinlakan har en sensuell och romantisk känsla, som kan öka din lust och njutning i sovrummet. Satin är också varmt och mysigt, vilket kan främja närhet och avkoppling med din partner.
  • Är lätta att tvätta: Satinlakan är naturligt motståndskraftiga mot skrynklor, så du behöver inte stryka dem. De är också lätta att tvätta i maskin med liknande färger och torka på låg värme.

Jag har själv provat satinlakan från Jysk, och jag måste säga att jag är mycket nöjd med dem. De är mjuka och lena mot min hud, och jag vaknar upp med ett slätt och glänsande hår. De har också ett vackert mönster med gråa och vita blommor, som passar perfekt till min inredning. De känns verkligen som en lyxvara, men till ett överkomligt pris.

Om du också vill uppleva fördelarna med satinlakan, rekommenderar jag dig att kolla in

påslakanset Selma satin 150×210 grå/vit

från Jysk. Det är ett komplett set med ett påslakan och ett örngott i 100% bomullssatin. Det har en trådtäthet på 300 TC, vilket innebär att det är tätt vävt och högkvalitativt. Det har också en praktisk dragkedja som gör det enkelt att byta lakan.

Här är några bilder från produktsidan som visar hur fint det ser ut:

Bildkälla: Jysk.se

Så vad väntar du på? Unna dig själv ett par satinlakan och njut av en bättre sömn och skönhet. Du kommer inte att ångra dig!